lördag 29 maj 2010

Tiderna förändras


Jobbat på ett Garveri i Tärnsjö i 10 år med Beredning av Hudar till Skinn och Läder
Det var tungt och skitigt men en härlig tid med genuint hantverk
jobbade senare som Sadelmakare på samma företag.allt från IKEA stolar, mode handväskor till arbetselar och travselar.Uppsalas Flygflotilj F 16 ville ha mig så jag kom.
Hittade nyss en bild på dörren till min gamla arbets plats på Flygflotiljen, i över 10 år har jag gått in och ut genom denna ingång till byggnaden som var mitt andra hem,


Uppsala flygflotilj säkerhets material verkstaden.tekniska enheten.
skyltarna på dörren har jag målat,satt upp och tagit ner. nu är allt nedlagt och lokalen står öde
Sista dagen jag jobbade var info tavlan innanför ingången helt tom och oskriven,


Jag var pappa ledig under min tid på F 16 det var inte så lätt att genomföra i detta manliga arbetsklimat som flygflotiljen var. vi var 5 st på verkstaden och hade alla olika uppgifter,Stridspiloternas räddnings utrustning.
jag löste det genom halvtids arbete ,och lediga fredagar.
hon stog och vinkade i fönstret när jag gick till jobbet
Melissa heter hon och älskade att komma och hälsa på säk-mat
det fanns ju flygplan där !


Nu är hon 15 och konfirmerad och Tiderna förändrasOch jag jobbar på en skola nu ,som: Elev Assistent/sylärare/Vaktmästare/vikarie/Köket/Allt i allo fixare. Det är faktiskt det roligaste jag gort ,att arbeta "för barn" och "med lärare" känns som det viktigaste arbete man kan göra.Varför började jag inte tidigare med detta? visste inte hur roligt och hur viktigt detta jobb är , ( föresten efter en jobbig skolgång som jag hade var det inte det första man tänkte på)
Jag är ensam Kille bland massa tjejer  i vårat arbets lag, på en liten skola med 75 elever.Var sak har sin tid heter det,jag är lycklig att jag förändras med den.

4 kommentarer:

 1. Vilket underbart inlägg !
  Tänk vad du har hunnit med under livet, och vad härligt att du känner dig "hemma" med de olika uppgifterna du har och har haft !
  Alla har inte förmågan att "go with the flow".

  SvaraRadera
 2. En gammal man med ett långt innehållsrikt liv som nu har insett att livet är ett ögonblick och har stannat upp för att resummera. eller? Känner mig i samma sits. Vad kommer sen?

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg. Jag kan tänka mig att det inte var det lättaste jobbet att vara pappaledig ifrån - du fick väl höra en hel del. Men tänk så underbart att kunna få vara hemma med sitt barn :) Kram

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.