Vi cyklade iväg för att plocka murklor, en svamp
som är farligt giftig men god om
du tillagar den rätt.
Årets murklor torkar vi ,medans vi tillagar förra årets fynd, fräser i smör och reder med grädde.
Det är som vackrast tycker jag just nu i naturen, Sommaren har lagt sitt gröna frodiga täcket över allemansrätten.
Ibland måste man sätta sig
I går så sågade jag ner en björk som skulle bort ifrån backen .
Jag använde stammen till en klöspinne åt katterna, toppen med grenar fulla av gröna blad tyckte jag synd om och satte den i en 10 liters burk med vatten, kanske den skulle hålla sig till midsommar tänkte jag så kan man ta reda på kvistarna när man ska löva altan.
Inget ska förslösas här,
Senare på dagen när jag
skulle jag åka hem och tog cykeln som
stod vid min björk, Burken var snustorr som
den stod i,Björk toppen hade dragit i
sig 10 liter vatten på ca 8 timmar och
det var bara att fylla på hinken igen.Man kan knappt tänka sig hur mycket vatten en björk backe suger åt sig .
Det är kvaft i luften och vi sätter oss och vilar i skogen. åskan mullrar närmare oss nu och Nette säger bestämt
- Nu drar vi hemåt .
Det blev till en Svampsås på kvällen,medan regnet vräkte ner utanför fönstret.
Hoppsan..jo..anar att de träden dricker aningen lite mer än en kaktus iallafall. :)
SvaraRaderaKul att du beslutat stanna kvar i bloggvärlden...!
Ha de bäst nu.
Gott med murklor, men jag vågar inte äta stenmurklor längre.
SvaraRaderaÄr alldeles för rädd för giftet, som ju inte försvinner helt ens om man både torkar och dubbelförväller. :/
Hittar jag toppmurklor, så plockar jag dem dock gärna, men det är ju så sällan man hittar sådana...
Törstig björk... :D