onsdag 21 maj 2014

I Frankrike säger du inte emot din chef. då kan du få smisk.


 

Får Frankrike göra vad dom vill fast dom är med i EU ? Vi i Sverige säger Tack och Amen till EUs direktiv .EU sätter press på Frankrike att införa förbudet mot att fysiskt bestraffa barn och följa många andra europeiska länder. 
 men Frankrike bara skrattar .

 Frankrike debatteras nya familjelagar livligt. Men landet är inte redo för att förbjuda fysiska bestraffningar av barn, 
9 av 10 vuxna slår sina barn .ett sådant förslag har dragits tillbaka. Franska politiker säger öppet att dom uppfostrar på så sätt .Många franska föräldrar vill kunna slå till sina barn.


Sverige införde redan 1979 ett förbud mot barnaga
I lagtexten
 Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling.

Men Frankrike gör som vanligt som dom vill !
Här följer några råd hur man ska bete sig  i företags Frankrike
  • Ca 250 Svenska företag är etablerade i Frankrike (Arla, ASEA, ALFA-LAVAL, SKF,  ATLAS-COPCO, SE-BANKEN mfl)

I Frankrike säger du inte emot din chef. då kan du få en smäll !
Även om du kanske fikar eller äter med dina anställda i Sverige så gör inte det om dina affärspartner från Frankrike kommer på besök för då tappar du ansiktet i deras kulturella värld och de blir generade för din skull. En fransk chef är värdig och håller strikt åt skillnad mellan sitt arbete och sitt privatliv och han/hon håller även en viss distans till sina anställda. Tänk på det om du åker dit som grupp med några från kontoret. Om du är chef och vill bli behandlad med respekt i Frankrike så är det bäst att du beter dig som en fransk chef men glöm inte att förklara detta för dina svenska kollegor INNAN ni åker dit!Dessutom skall du aldrig ta med en flaska vin till värdfolket!

  • Fransmän diskuterar livligt och är inte rädda för konflikter. Lämpliga samtalsämnen är mat, kultur, resor, fritidsintressen, familjen etc. 
  • Det svenska affärslivet präglas mer av jämställdhet och jämlikhet än det franska affärslivet. Kvinnor bemöts vanligtvis med respekt, men kan få stå ut med chauvinistiska komplimanger.
  • Fransmännen är besatta av artighet och slänger sig gärna med artighetsfraser. De är också mer vana vid att bli överösta av komplimpanger för sin kultur och sitt vackra språk. I dessa lägen kan svenskarnas återhållsamma stil uppfattas som arrogant.
Allt enligt
Källa: "Oskrivna regler"  från Industri litteratur och Business Sweden i Frankrike

1 kommentar:

  1. Tittar förbi för att säga Hej och passar på att önska en trevlig helg samtidigt

    SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.