tisdag 9 januari 2018

ORGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACKJag gillar filmmusik den är som små klassiska stycken fast med moderna känslor. När jag blundar och lyssnar till klassiska stycken av Bach, Mozart Vivaldi mm så dyker det upp hästar och vagnar, fantastiska trädgårdar, ljuva damer i krinolin och massor av tung religion.

Men när jag lyssnar till Filmmusikens original skivor med bakgrundsmusiken (inte alla artister som får en hitlåt i filmen) Då öppnar sig en modern värld med Rymdskepp, djupa hajvatten, framtids städer. Filmmusiken är vår tids klassiska stycken som många inte tänker på förrän man köper skivan. Den är gjort för att sätta en stämning och målar upp ett ljudlandskap som får lyssnaren att rysa, älska eller skratta. En spännande biljakt, en krypande spindel allt i toner.
Jag gillar filmmusik skivor. den är som små klassiska stycken fast med moderna känslor

 

 ALIEN - ORGINAL MOTION PICTURE SOUNDTRACK 1979.
Ridley Scott ville egentligen inte att Jerry Goldsmith ( filmusiken till Omen”skulle skriva musiken utan hoppas på att få med Isao Tomita – en japansk kompositör av elektronisk musik I slutändan var Scott nöjd med Goldsmiths musik, som han sade var “full av mörk skönhet”med bara några romantiska stycken. Inspelad med full orkester av National Philharmonic Orchestra i London som även har spelat in musik till filmer som

The Exorcist (1973),The Omen (1976–81),Outland (1981),Pink Floyd – The Wall (1982, "Outside the Wall")The Dead Zone (1983),Highlander (1986),Licence to Kill (1989),Total Recall (1990),bland annat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.