torsdag 11 januari 2018

Läraren fick handbojor och fördes ut ifrån skolledningens möte.


Läraren fick handbojor och fördes ut ifrån skolledningens möte.

En mellanstadielärare i Louisiana arresterad vid ett möte med skolledningens, och fördes ut ifrån rummet för att hon tog upp frågan om det orättvisa lönepåslaget skolans rektor har fått.
Hargrave Fördes ut ifrån mötet och sattes i förvaring i stadens polisstation under några timmar. Bortförd av skolledningens egen säkerhetsvakt.

Enligt ABC NEWS

Deyshia Hargrave, Bildlärare på Rene A. Rost grundskola i Kaplan, Louisiana, säger "Min röst tystades under mötet med ledningen.  Genom att tysta min röst har de också tagit bort, eller försökt ta bort, vår yttrandefrihet skriven i USA grundlag (USA:s konstitution är världens näst äldsta ännu gällande skrivna grundlag bara den i England är äldre) Min rätt att tala.  Jag är chockerad och arg över detta.
Jerone Puyau  får högre lön

Måndagen efter att hon tog upp frågor om  Jerone Puyau skolans rektorer och hans nya treåriga kontrakt som inkluderar en rejäl lönehöjning och ifrågasatte varför inga anställda på skolan lärare och övrig personal inte har fått sina löner höjda på  många år.

"Konstitutionen förbjuder regeringen att bestraffa eller fängsla människor för att de uttrycker sina åsikter, och det faktum att en lärare greps på ett offentligt möte på skolan är särskilt oroväckande",http://abcnews.go.com/US/educators-encouraged-wear-black-rally-supporting-teacher-handcuffed/story?id=52280957

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.