Ibland kan allt vara så besvärligt och blått .
lördag 30 mars 2013
torsdag 28 mars 2013
Den blå fjädern
En blå ensam fjäder låg framför mina fötter i dag, jag
tittade upp för att hitta lilla fågel blå,
kanske någon större art av Blåmes jag aldrig sett förr.
Sedan förstod jag att påsken var här igen (jag är inte helt dum)
Men varför vi sätter färgade fjädrar i björken och tycker
det är fint har jag faktiskt ingen aning om eller varför varenda unge spökar ut sig till små gummor och
ringer på min dörr för att tigga godis?
Orkar inte googla på det heller det är så fasligt mycket
information man får när man söker, precis som om jag skulle vilja forska i ämnet!Sida efter sida med Påsk traditioner länkar och fakta, religionshistoria
och folktro, det borde finnas ett ”Googel light” som sållar och kortar ner sökresultaten.
Som är lite mer begripligtNu ska jag inte försöka förstå mera , jag tar upp fjädern och sätter den i min jacka
Ska hem och måla äggen röda
Trevlig Påsk
En treflig Påsk
Påsk kort från 1915 Porto 5 öre
PÅSK KORT ritade målade bilder (föreställande påskkäringar, påskgubbar, troll o. d.) o. skrivna skämtverser, som barn o. ungdom i vissa trakter bruka sända eller kasta in till varandra vid påsken (på påskaftonen. och det vanliga sättet var att hastigt och hemlighetsfullt inkasta dem genom dörrarne. Påskbreven börjades vanligen så: Sopa, raka, smörjehorn / sänder jag till resedon (för färd till Blåkulla).
Postmuseumet http://www.postmuseum.posten.se/utstallningar/pask10.html
onsdag 27 mars 2013
söndag 24 mars 2013
Svart Vitlök
Svart vitlök
Den svarta vitlöken kommer
ursprungligen från Korea (tror man)
Det är en helt vanlig vitlök som är jäst och sedan torkad under lång tid
och. Hur smakar den ? jag vet inte men jag läser mig till att den svarta vitlöken
har en fyllig och söt smak Den typiska
starka vitlökssmaken och doft är borta och har ersatts med en melass lite söt, en balsamvinäger karaktär. Russinklibbigt kompakt, söt,
fyllig och sprängfylld av umamiämnen "den femte smaken". Typ, låter
spännande, får jag tag på en svart vitlök får man väl prova, misstänker att man
måste in på någon saluhall i Stockholm för att hitta den !
Men här har jag ett
recept för att göra den spännande svarta vitlöken själv
Hur du gör Svart Vitlök
Du behöver
Massor av hela vitlökar, en ugnsäker form med lock (gärna en gammal lergryta från 70talet)
Ugnsfolio
Instruktioner
Lägg i så många hela, oskalade vitlök lökar som du vill i en ugnssäker form.
Svep om den ugnssäkra formen med aluminium folio. Du bör packa in den så tätt
som möjligt
Placera behållaren noga insvept i en
ugn på cirka 60 grader.
Lämna behållaren att jäsa i varm ugn under 40 dagar.
lördag 23 mars 2013
Vem är jag ?
Matts |
Namn Matts
Jansson
Ålder 53
år (just nu)
Sammanboende med En
underbar kvinna Jeanette och vår rosa dotter Melissa
Favoriträtter T Benstek och potatis, lapskojs,
KFC, Allt grillat
Favorit läsk Dr Pepper, öl eller
mjölk
Favorit sångare, Sanna Nielsen,
Dolly parton , Liza Minnelli , Nina Persson Chantal Claret, Billy Idol, Elvis,
Favoritband (just nu) Chisu, A Camp,
Cheap Trick, Black eyed peas ,Pasadena
roof orchestra AC/DC Sioxie and the Banshees
ABBA
Älskar alla
musikstilar som berör mig, som 70 tals disco, Punken, Country musik, soulmusik,
Hårdrocken. , 40 tals storband, Filmmusik, schlager, visa, proggmusik,
och house, rap, dance Blues (Klassiskt det mesta före 1900)
Favoritfärg , Lila, och Brandgult (Orange) svart
Favorit glass Vanilj, Pistage, Choklad. Jordgubb
Favoritfilm, Alien Filmerna, Star trek , Titanic, Goddag yxskaft, Ett päron till farsa. A star
is born och allt därefter, slukar filmer och det är lika ”fint” att se en film
som att läsa en bok
Vad jag gillar att göra Lyssna
på musik, Blogga, Måla,Teckna, Att vara med min familj, skogsvandra,
Favorit årstid Alla har sin charm, men vintern är nog bäst.
Men längtar till våren och den fantastiska sommaren, sedan är det inte långt
kvar till höstmyset.
Har bott i Norrköping, Söderhamn, Jakobsberg , Viksjö, Binghamton, Tärnsjö, Almunge- Där Tärnsjö
finns alltid i mitt hjärta
Bor i Månkarbo
Arbetat med Beredning av skinn /garvare
Sadelmakare
FlygplansTekniker/med
flygarnas Personliga Säkerhetsmateriel /inom Flygvapnet i Uppsala garnison
Jobbar just nu på världens bästa och viktigaste
arbetsplats ”Skolan”
Där jag
äntligen har kommit hem.
Skolvärd/elevassistent/vaktmästare/slöjdlärare/Skolkök/vikarie/mm
fredag 22 mars 2013
Matts Jansson byter namn till Mr Blackman .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)