lördag 5 september 2015

Jag gör vindruvsjuice

Vi var och plockade Vindruvor i mammas växthus utanför Enköping i helgen. 8 hinkar ! Det var hur mycket som helst av dom goda söta druvorna.
 Vi lade dom i en stor kastrull  med lite vatten och lät det koka upp, sedan sila vi av bären och hällde upp på flaskor för att frysa.Jag fyllde en kastrull på 5 liter med bär och slog på 1 liter vatten lätt det koka upp. bären kokade snabbt sönder , sedan tog jag av den från plattan efter ca 2 min koktid och lät det svalna. silade i bärsil och tillsatte några msk socker , inte mycket . sedan frös jag i petflaskor.
 Inte en gnutta socker behövdes. underbar druvjuice som man dricker en mörk och kall vintermorgon
Och vilken färg


4 kommentarer:

 1. Höftade ni bär och vatten eller hade ni recept? Mosade ni bären vid koket? Jag har en vinstock med super goda små staketsdruvor jag skulle vilja ta reda på. Förra året fick jag hur mycket som helst. I år är det lite mindre men vill gärna testa göra juice så jag kan ta vara på bären till ett annat år.

  SvaraRadera
 2. Höftade ni bär och vatten eller hade ni recept? Mosade ni bären vid koket? Jag har en vinstock med super goda små staketsdruvor jag skulle vilja ta reda på. Förra året fick jag hur mycket som helst. I år är det lite mindre men vill gärna testa göra juice så jag kan ta vara på bären till ett annat år.

  SvaraRadera
 3. Jag fyllde en kastrull på 5 liter med bär och slog på 1 liter vatten lätt det koka upp. bären kokade snabbt sönder , sedan tog jag av den från plattan efter ca 2 min koktid och lät det svalna. silade i bärsil och tillsatte några msk socker , inte mycket . sedan frös jag i petflaskor.

  SvaraRadera
 4. Super! Tack för receptet. Skall testa det :-D

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.