tisdag 9 september 2014

Min kryddträdgård

Ibland blir jag bara så trött på mig själv, min dröm är en egen kryddträdgård på balkongen där man under matlagningen kan gå ut och skörda sina egna färska kryddor, men jag glömmer alltid att märka krukorna så jag vet aldrig vad det är för något som står där , jag smakar och blundar men efter andra kryddkväxten så smakar allt lika dant !och det slutar med att jag går in i kryddskåpet över spisen i stället . Där står det snyggt och prydligt på burken.

4 kommentarer:

 1. Men smaka och lukta... av bilden att döma ser det ut som att du har (haft) timjan, salvia och rosmarin i alla fall... men lukta... hellre än smaka... och känn - passar det här i det jag lagar? ja - ta med (oavsett vad det är= Nej - ta en annan gång :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har lärt mig vad jag har, och hur de växterna ser ut, men från början hade jag inte så bra koll, men då gjorde jag som Linda skriver och tipsar om. - Luktade, och kände efter om det kunde tänkas passa.
  Sedan var jag inte rädd för att blanda, och det blir oftast hur bra som helst att lägga i lite färska örter av olika slag, även om de inte står med i receptet. :) - Fast visst är det behändigt att ha en massa smaker i burk också. På vintern funkar det ju alldeles utmärkt för det mesta. Det enda jag ibland har stående i en kruka då brukar vara basilika, som är så gott till tomatsallad, eller att ha på pizza, och då blir det inte alls samma sak med torkad.

  SvaraRadera
 3. ja färskt kryddat blir annorlunda

  SvaraRadera

Säg vad du tycker,Du får vara anonym och robotar är också välkomna.